Proteïne snacks?!

Natuurlijk is het voor iedere sporter erg belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Eiwitten herstellen namelijk de door training beschadigde spieren. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende eiwitten te eten wanneer je energiebeperkt eet (dus aan het afvallen bent). Hierdoor voorkom je dat je lichaam de spiermassa als energiebron gaat zien.

 

MAAR! Dit wil niet zeggen dat alles met extra eiwitten, gezond voor je is. De Body & Fit shop maakt hier slim gebruik (misbruik) van. De proteïne chips, chocoballen, koekjes en cakejes vliegen over de digitale toonbank. Want extra proteïne is toch extra goed voor mijn spieren? Dat klopt! Maar kijk jij wel eens op het label van deze 'gezonde' snacks? Of ga jij ervan uit dat jouw supplementen leverancier het beste met je voor heeft en je geen extra calorieën aansmeert? 

 

Het weergegeven energielabel is die van de Whey Protein Balls van de Body & Fit shop. Dit doet vermoeden dat deze pot vol zit met eiwitten. Is dit wel zo? See for yourself. De gehele pot weegt 200 gram. Het energielabel geeft aan dat wanneer je de hele pot zou opeten, je maar 38 gram eiwitten binnen krijgt. Dit is ten opzichte van de 940 kcal. natuurlijk helemaal niks. 

Wil dit zeggen dat je helemaal geen Whey Protein Balls of eiwitchips meer moet eten? Dat denk ik niet. Maar neem deze snacks op je cheatdag. Op deze manier kun je cheaten en toch wat extra eiwitten binnen krijgen. 

Heb jij het label van ViFit met extra proteïne al bekeken?