Succesverhaal Rosanne

Eind 2015 stond ik voor de spiegel en ik besloot dat het roer om moest. Ik deed niks aan sport en leefde daarnaast een iets te bourgondisch leven. Ook mentaal zat ik niet lekker in mijn vel, hoog tijd om er wat aan te doen dus!

Dus hup die sportschool in en beter opletten qua voeding. Zonder enig plan te trekken ga ik zo op eigen houtje aan de slag met ‘mezelf veranderen’. Ik volg een aantal keer in de week verschillende groepslessen. Op deze manier verlies ik een aantal kilo’s en begin ik me fitter te voelen.

 

Een jaar later volg ik nog steeds braaf elke week de groepslesjes op de sportschool, maar veel verder kwam ik er niet meer mee. Ik stond stil… Op dat moment kom ik met Jordy in gesprek en geeft hij aan dat ik meer uitgedaagd moet worden, dat ik veel meer in me heb om kwijt te kunnen in de groepslesjes. Hij raad me aan om me meer te richten op krachttraining, hiermee kan ik mezelf blijven uitdagen en zal ik ook meer resultaat gaan zien.

Maar ja, hoe ga ik dat in vredesnaam aanpakken? Wat zijn de juiste technieken in de verschillende oefeningen en hoe voer ik deze op de juiste manier uit? En als ik er dan toch voor ga, wat moet ik anders doen met mijn voeding? Als ik verder wil komen en het goed wil doen, dan kan ik dit niet alleen. Ik heb hier hulp bij nodig!

 

Een paar weken later zit ik met Jordy om tafel voor een intakegesprek voor personal training. Ik kende Jordy natuurlijk al van de sportschool, maar toch was ik best een beetje zenuwachtig. In dit gesprek zal namelijk verteld worden hoe Fitbody te werk gaat qua voeding en trainingen, maar zal ik ook gemeten en gewogen worden. En wanneer je al wat onzeker bent over je lichaam en gewicht, dan begrijp je wel dat het best lastig om op die weegschaal te gaan staan, terwijl er iemand met je meekijkt.

 

De eerste stap is gezet en de doelen zijn gesteld, ik ga starten met een personal training traject van 10 weken! Mijn doel: afvallen en strakker worden.

Hierbij heb ik 1x per week personal training en zal ik daarnaast nog minimaal 2x per week zelf gaan sporten. Jordy werkt niet met vaste voedingsschema’s maar laat je zelf nadenken over welke voeding juist voor je is. Dit kun je bijhouden met behulp van een app. Hierin kun je zien of je van alle macronutriënten voldoende binnen krijgt binnen de grenzen van het aantal kcal per dag. Een groot voordeel is dat je gedwongen wordt om zelf na te denken over het invullen van de benodigde voedingsstoffen met verschillende voedingsmiddelen. Hierdoor verander je automatisch al je denkwijze en daardoor ook je levensstijl.

 

Waar ik zelf voorheen niet verder kwam in het behalen van mijn doel, ging ik nu ineens als een speer! In de eerste 4 weken 4 kg kwijt en bijna 5% in vetpercentage gedaald. Ik vond sporten nooit echt leuk, ik ging omdat het ‘moest’ maar daar was dan ook alles mee gezegd. Maar ik merkte nu dat ik het steeds leuker begon te vinden en ik ook echt fitter werd. Dit zorgde natuurlijk voor een enorme drive en motivatie om door te gaan. Na 10 weken had ik mijn doel dan ook zeker gehaald!

 

Ik heb er toen voor gekozen om nog een traject van 10 weken daar achteraan te plakken, om nog even onder toezicht van Jordy te blijven. Ik was veel te bang dat ik weer terug zou vallen. Mijn doel was toen nog steeds om af te vallen of in ieder geval vast te houden waar ik was gekomen.

De trainingen werden zo ingedeeld dat ik steeds het maximale uit mezelf moest halen. Hierdoor veranderde langzaam mijn voorkeur voor het afvallen naar (nog) sterker en fitter worden. Dat betekende MEER eten en goed blijven sporten. Ook hier ging ik weer als een malle. Binnen no time voelde ik me sterker en fitter dan ooit!!!

 

In totaal heb ik 30 weken personal training gevolgd bij Jordy. In deze 30 weken heeft hij me elke keer weer tot het uiterste gedreven en ervoor gezorgd dat ik echt het onderste uit de kan heb gehaald. Nu 10 maanden nadat ik mijn eerste pt had, kan ik wel stellen dat ik een ander persoon geworden ben, zowel lichamelijk als mentaal. Ik ben sterker, strakker en fitter dan ik ooit geweest ben! Zonder het Fitbody traject, zonder Jordy, had ik niet gestaan waar ik nu sta en was ik niet geweest wie ik nu ben!

 

Ik kan het iedereen die problemen heeft met het behalen van zijn of haar doelen aanraden om het Fitbody traject te volgen. Als het mij kan vormen tot een sportief persoon met een gezonde levensstijl… Nou geloof me, dan kan iedereen het!