Succesverhaal Tineke

Uit hijgend op de home-trainer van een pittig uurtje personal training, vroeg Jordy mij een stukje te schrijven over hoe ik het traject met hem heb ervaren, wat het mij heeft gebracht en op dit moment nog steeds brengt.

 

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Tineke, een jonge ondernemer van 22 jaar oud. In mijn tienerjaren was ik korfbalster. Ik trainde een keer in de week en speelde daarnaast op de zaterdag wedstrijden. Toen ik in 2012 eenmaal in ons familiebedrijf werkzaam werd ben ik hiermee gestopt. Dit merkte ik na lange tijd aan mijn lichaam. Ik begon me steeds minder fit te voelen. De avonden slapend op de bank kwamen steeds vaker voor. Niet alleen dat, maar ook mijn lontje werd steeds korter. Van een ondernemend type werd ik een huismus. Gezellige avondjes met vriendinnen zei ik steeds vaker af en zo werd mijn wereldje erg klein.

 

Na de ontzettend drukke en slopende zomer van 2016 dacht ik bij mezelf: “Dit kan zo niet langer”.  Ik moet iets doen aan mijn leefstijl. Ik wil me een gezonde fitte twintiger voelen. Via Facebook vernam ik van FitBody. Wat mij erg aansprak was het feit dat Jordy op zijn website aangaf dat iedereen het recht heeft om zich fit te voelen. En dat is iets wat ik graag wilde. Waar ik stiekem van droomde.

 

Tijdens het intake gesprek voelde ik me meteen op m’n gemak. Na een uur gezellig kletsen en uitleg over zijn werkwijze, was de eerste les al vrij snel daar. Spannend was het. Wat gaan we doen? Zal het allemaal wel lukken? Eigenlijk ging het me vrij goed af. Twee keer per week trainen en ik voelde me iedere week beter. Waar ik eerder niet goed op mijn voeding lette, was daar de handige app. Hierin kon ik precies zien wat ik nou eigenlijk at en of ik wel voldoende eiwitten etc. binnen kreeg. Door zelf een voedingsschema te maken ging er een wereld voor me open. Ik leerde hoe ik kon combineren en hoe ik wel kon genieten van een avondje uit eten, zonder me daarover achteraf schuldig te voelen. Ik merkte dat ik sterker werd. Zowel fysiek als mentaal.

 

Vaak denk je dat als je van deze succesverhalen leest, dat het te mooi is om waar te zijn. Maar ook daar kwam bij mij de wel bekende dip. Door de goede uitleg van Jordy wist ik precies wat er op dat moment in mijn lichaam gebeurde. En dus wist ik precies wat ik moest doen om mijn lichaam in stand te houden en me fit te blijven voelen. Waar ik zo van droomde is mij nu gelukt. Ik voel me fit en onderneem weer dingen. Emotionele momenten hoeven nu niet weggestopt te worden met ongezond eten, maar kan verwerkt worden met gezond verstand en sport. Ik weet nu wanneer ik een lekkere cheatdag kan hebben en wanneer ik gezond moet eten. De boodschappenkar ligt niet meer vol met ongezond en makkelijk eten. Die kar is nu gevuld meer gezonde voeding waar ik mijn lichaam mee voed, zodat ik me fit kan voelen en lekker kan sporten. Hierdoor kan ik het beste uit mezelf halen.

 

Op dit moment train ik nog twee keer per week met Jordy om me te blijven focussen op mijn doel: Nog fitter worden dan dat ik al ben, en dit vooral blijven.

 

Alle credits naar Jordy want hij is een top trainer en weet precies wat hij doet. Maar ook credits naar mezelf. Ik ben trots op mezelf. Want ik ben degene die het heeft geflikt en zichzelf weer fit voelt.

 

Je hebt zelf de touwtjes in handen. Wat doe jij? Blijf je thuis op de bank zitten? Of sta je op om fit te worden en vooral te blijven?

Commentaren: 0